Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door MdeRenet.
Home.
Nieuws.
Profiel.
Foto's.
Video.
Vacature.
Contact.

Loonbedrijf van Birgelen BV

 

De suikerbietenrooier Maxtron 620 van Grimme werd volgens de regels van maximale product vriendelijkheid en bodemdruk geconstrueerd.

 

In aansluiting van het rooien met de hydraulisch aangedreven schijven zijn de bieten al grotendeels vrij van grond en worden daarna over het, door DGL bekroonde, rollenreinigingsconcept over de complete breedte van de machine omhoog gevoerd. Tijdens dit “transport” worden grond- en loofresten effectief uit de bietenstroom verwijderd.

 

Officiële testresultaten gaven aan dat dit systeem de minste rooivliezen kent, zonder dat de reinigende werking verloren gaat.

 

Het rooi- en reinigingsconcept in de Maxtron 620 is gebaseerd op de kenmerken die ook voor de aardappel techniek zo belangrijk zijn, namelijk: zo product vriendelijk mogelijk, zo agressief als noodzakelijk.

 

 

 

Het onderstel van de Maxtron 620 is geconstrueerd om zelf onder de meest natte omstandigheden de bodem zo weinig mogelijk te belasten.

 

De maximale contact oppervlakte van de machine wordt bereikt door de rupsen in combinatie me de zeer grote achterwielen aan de achterkant van de machine. Met een draaicirkel van binnenwerks maar 1 meter, worden draaitijden als wel de kopakker gespaard.

 

Met de uitstekende Touch Sreen Terminal VISUAL CONTROL is de Maxtron zeer eenvoudig te bedienen. Alle functies zijn ergonomisch geplaatst en eenvoudig in te stellen en/of te controleren.

 

   

 

MAXTRON 620: Innovatief bietenrooien !

Grimme Maxtron 620 staat voor:  

meer product vriendelijkheid, minder bodemdruk en meer reiniging.

 

De bieten en cichorei worden gerooid met minimale puntbreuk en beschadiging.

Hierdoor blijft het product langer goed in de hoop, met lage verliezen tot gevolg!

 

Hieronder vindt u meer informatie:

Bestand: Grimme Maxtron 620.pdf