Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door MdeRenet.
Home.
Nieuws.
Profiel.
Foto's.
Video.
Vacatures.
Contact.

Loonbedrijf van Birgelen ontleent haar ontstaan uit een gemengd agrarisch bedrijf.  Vanaf 1958 werden de werktuigen niet alleen meer op eigen bedrijf ingezet maar ook bij andere boeren.  En daar liggen de wortels van het huidige loonwerk bedrijf.  

Er werd geïnvesteerd in nieuwe teelten, in uitbreiding van activiteiten, in aanschaf van nieuwe, grote  trekkers en werktuigen.

 

In de jaren zestig investeerde het bedrijf al in zaaimachines voor gras, mais, granen en bieten.  Ook de gewasbescherming had vrijwel direct vanaf het begin de volle aandacht.

Van Birgelen is in de jaren zeventig helemaal meegegaan met de ontwikkeling van de landbouw in z’n omgeving zoals snijmais, graszaadteelt, de opslag en de distributie van drijfmest maar vooral met de   aanschaf van éénfase 6-rijen Holmer Bietenrooier.

 

In 1990 is er een VOF opgericht met de twee zonen Sjaak en Jos die al enkele jaren actief waren in het loonbedrijf. Zij zetten heden ten dagen het bedrijf met groot enthousiasme voort. In de jaren negentig werd het machinepark verrijkt met de eerste D1000 New Holland grootpak pers en in de jaren die volgde werden nog vele andere investeringen gedaan.

Het loonbedrijf beschikt over 2 grote werktuigen loodsen en een was- en spoelplaats. De oudste dateerd van 1976 en de tweede loods is van 2001.
Fa. van Birgelen verricht  90% werkzaamheden binnen de agrarische sector en 10% voor de overheidsinstanties.
De werkzaamheden worden met steeds nieuwe ontwikkelingen op de voet gevolgd. Dit alles heeft ertoe geleid dat er in de loop der jaren een zeer veelzijdig pakket van diensten in de agrarische sector aangeboden kan worden.
Zeer breed is het programma voor zaai-, poot- en oogstwerkzaamheden van o.a. gras, graszaad, mais, granen, bieten, cichorei en asperges.
Verder zijn wij gespecialiseerd in gewasverzorging en bemesting.

 

Het gros van onze klanten bevindt zich binnen een straal van 30 km.
Kwaliteit in werk staat bij het bedrijf hoog in het vaandel.

Omdat extra te waarborgen hebben Sjaak, Jos en de medewerkers reeds het VCA-certificaat en de spuitlicenties I en II in bezit.

Verder zijn wij in 2005 VKL* gecertificeerd.  

Firma van Birgelen staat voor kwaliteit, door goed werk te leveren, door onze afspraken na te komen en te zorgen dat onze klanten tevreden zijn en blijven.